Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips.

Bilde av middagsbord med glass og mat.

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

  • Norsk
  • English

Matmeny

Småretter

Løkringer

129

Friterte ølmarinerte løkringer. Serveres med aioli laget på soltørkede tomater.

Ølanbefaling: Brooklyn Pulp Art Hazy Ipa

GHESENGB

Kyllingvinger

189

Kyllingvinger i en søtsur chipotleglasur, servert med selleri og blåmuggostdipp.

Ølanbefaling: Beavertown Gamma Ray

MSEE

Steak sandwich

275

Grillet flankstek på grillet brød med salat, syltet løk, aioli på soltørkede tomater med roquefort.

Ølanbefaling: Lervig Hoppy Joe Red Ale

GHSEEM

Cæsarsalat

279

Med grillet kylling, crispy bacon og krutonger, toppet med parmesan.


Ølanbefaling: Brugse Zot Blonde

EGHSENMF

Hovedretter

Spareribs

345

Tykke spareribs av bog fra Nyyyt med asiatisk glasur. Serveres med potetstappe og salat.

Ølanbefaling: E.C. Dahls Brown Ale

GHSOM

Hyse

335

Pannestekt hyse servert med potetstappe, grillet brokkolini og kremet hvitvinsaus med løk og blåskjell.

Ølanbefaling: Schouskjelleren Tigerstaden Saison/Lervig Sauvignon Blanche

FMBSVOVELDIOKSIDOGSU

Steak & fries

429

Grillet flankstek servert med pommes frites, grillet asparges, bakte cherrytomater, karamellisert løk og hvitløkssmør.

Ølanbefaling: Straffe Hendrik Tripel

GHM

Moules frites

279

Dampede blåskjell i en kremet hvitvinsaus med løk, hvitløk og purreløk. Serveres med pommes frites.


Ølanbefaling: Grimbergen Blonde

GHSVOVELDIOKSIDOGSUMB

Burger og fish’n’chips

Alle våre burgere kan serveres vegetar og glutenfritt.

Majorens burger

289

Burger fra Nyyyt med cheddar, bacon, rå løk, karamellisert løk, sylteagurk og dijonnaise. Serveres med pommes frites.


Ølanbefaling: Brooklyn Lager

GHEMSEN

Smokey burger

289

Burger fra Nyyyt med grillet paprika, karamellisert løk, soltørkede tomater, salat og aioli. Serveres med pommes frites.

Ølanbefaling: Frydenlund Bokkøl

GHESEN

Pico de gallo-burger

289

Burger fra Nyyyt med salat, pico de gallo, cheddar, jalapeñomajones og syltet jalapeño. Serveres med pommes frites.

Ølanbefaling: Straffe Hendrik Wild

GHEMSEN

Fish n chips

279

Frityrstekt dobbelpanert hyse med moste erter, syltet rødløk, stekt kapers, sitron og tartarsaus. Serveres med pommes frites.

Ølanbefaling: Hogna Brygg Gull

FGHEMSEN

Extras

Pommes frites

98

Pommes frites servert med aioli.

EM

Dipp

25

Aioli, Tartarsaus, Dijonnaise, Truffle majones, Chipotle-salsa og Blåmuggost dipp.

Ingen allergener i chipotlesalsa. Alle dips inneholder egg og sennep, blåmuggostdipp inneholder egg, melk og sennep.

EMSN

Brød

55

Surdeigsbrød servert med smør.

HM

Dessert

Kirsebærpai

149

Varm hjemmelaget kirsebærpai servert med en kule av vaniljeis.

Recommended beer: Lervig Hype Dreams / Hogna Brygg Tussmørke

GHEM

Selskapsmeny tre-retter*

*Kun ved forhåndsbestilling minst en uke i forveien og for minst ti personer.

3-retter 575,-

Forrett

Croquetter med spekeskinke og ostekrem. Serveres med salat.

EMGH

Hovedrett 

Konfitert liveche kyllinglår med potetpuré, aspargesbønner og ristet hvitløkssjy.

MSU

Dessert

Sjokoladepannacotta med bringebærkompott og pisket vaniljekrem.

M

Selskapsmeny Svineknoke*

*Minimum 15 personer. Må bestilles til hele selskapet senest syv dager før besøket.

350,- per person.

Hovedrett 

Hel svineknoke fra Nyyyt. Servert med surkål, glaserte gulrøtter, aspargesbønner, bakt eple, ovnsbakte poteter og ølsjyøl-sjy og grov sennep. Serveres med sidesalat.

GBSENM

ALLERGENER

BLØTDYR (B), BYGG (GB), EGG (E), FISK (F), HVETE(GH) MELK (M), SELLERI (SEL), SENNEP (SN), SOYA (S) SVOVELDIOKSID OG SULFITT (SU)