Burger og fries servert på bordet
Burger og fries servert på bordet

Restauranten

Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips. Vi serverer vår på den klassiske måten, med frityrstekt torsk, frityrstekte poteter og remulade, digg in!

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

Småretter

Starters

bolle med salat illustrasjon

FRITERTE OLIVEN

FRIED OLIVES

Friterte og panerte oliven med chilimayo.

Fried breaded olives with chilimayo.

E, H, SN

E, W, MU

129,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i en sursøt chipotle-glasur. Serveres med selleri og en blåmuggostdip.

Chicken wings in a sweet & sour chipotle glaze. Served with celery and a blue cheese dip.

E, M, SEL, SN

E, M, C, MU

189,-

BIFFTARTAR

BEEF TARTARE

Bifftartar servert med grillet surdeigsbrød, kapers, sjalottløk, cornichons, eggeplomme og fersk gressløk.

Beef tartare served with grilled sourdough bread, capers, shallots, cornichons, egg yolk and fresh chives.

E, H

E, W

248,-

KREMET SOPPSUPPE

MUSHROOM SOUP

Kremet soppsuppe toppet med et dryss av fersk gressløk, persille. Serveres med grillet surdeigsbrød.

Creamy mushroom soup, topped with a sprinkle of fresh chives, parsley. Served with grilled sourdough bread.

H, M

W, M

219,-

CHEVRE SALAT

CHEVRE SALAD

Blandet salat med Chèvre, syltet rødløk, grønne bønner, saltbakte rødbeter, pære, karamelliserte valnøtter og balsamicoeddik.

Mixed salad with Chèvre, pickled onion, green beans, salt baked beetroots, pear, caramelized walnuts and balsamic vinaigrette.

H, M, N, SN

W, M, N, MU

298,-

Hovedretter

Main Courses

hovedrett illustrasjon

KJØTTPAI

BEEF PIE

Oksegryte servert i mørdeig med en side av potetmos.

Beef stew served in a shortcrust pastry with a side of mashed potatoes.

H, M

W, M

329,-

STEINBIT

WOLFFISH

Pannestekt steinbit med potetmos, dampet brokkolini toppet med rødvinssaus og sprøstekt bacon.

Pan fried Wolffish with mashed potatoes, steamed broccolini topped with a red wine sauce and crispy bacon.

F, H, M, SU

F, W, M, SU

369,-

KYLLINGLÅR

CHICKEN THIGH

Ovnsbakt kyllinglår, servert med pastinakkpure, erter, saltbakte rødbeter toppet med hvitvinssaus.

Oven baked chicken thigh served with parsnip puree, peas, saltbaked beetroots topped with a white wine sauce.

H, M, SU

W, M, SU

299,-

BANGERS OG MASH

BANGERS AND MASH

Grillet fjellgrispølser servert med potetmos, erter og guinness løksaus.

Grilled fjellgrispølser served with potato mash, peas and an guinness onion gravy.

BY, H, M

B, W, M

288,-

UKENS RETT

DISH OF THE WEEK

Sjekk tavlen eller be servitøren din om vår ukensrett.

Check the blackboard or ask your waiter for our weekly dish.

,-

Burger og fish’n’chips

Burger and fish’n’chips

burger illustrasjon

Alle våre burgere kan bestilles vegetarisk, bare spør servitøren! | Ekstra sulten? Bestill dobbel burger for ekstra 79,-

All of our burgers can be ordered as a vegetarian alternative, just ask your waiter! | Extra hungry? Order a double burger for an additional 79,-

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Brisket burger med cheddar, bacon , rå løk, karamellisert løk, sylteagurk og dijonnaise. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with Cheddar, bacon, raw onions, caramelized onions, pickles and dijonnaise. Served with fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

289,-

TRØFFELBURGER

TRUFFLE BURGER

Brisket burger med salad, grillet sopp og trøffelmayo. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with salad, griled mushrooms and truffle mayo. Served with fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

289,-

BLUE CHEESE BURGER

BLUE CHEESE BURGER

Brisket burger toppet med requefort ost fersk coleslaw. Serveres med pommes frites.

Brisket burger topped with roquefort cheese on a bed of fresh coleslaw. Served with fries.

H, M

W, M

289,-

FISH N CHIPS

FISH N CHIPS

Frityrstekt, dobbeltpanert hyse med grøtaktige erter, syltet rodløk, stekt kapers, sitron, tartarsaus og pommes frites.

Deep fried, double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon, tartar sauce and fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

279,-

Extras

Extras

pommes frites illustrasjon

POMMES FRITES

POMMES FRITES

Pommes frites servert med aioli.

Fries served with aioli.

E, SN

E, MU

98,-

DIPP

DIPP

Aioli, Tartarsaus, Dijonnaise, Truffle majones, Chipotle-salsa og Blåmuggost dipp.

Aioli, Tartar sauce, Dijonnaise, Truffle mayo, Chipotle salsa, and Blue cheese dip.

E, M, SN

E, M, MU

25,-

BRØD

BREAD

Surdeigsbrød servert med smør.

Sourdough bread served with butter.

H, M

W, M

55,-

Dessert

Dessert

dessert illustasjon

CREME BRULEE

CREME BRULEE

Klassisk servert med ferske jordbær.

Classic served with fresh strawberries.

E, H, M

E, W, M

129,-

Selskapsmeny

Sharing menu

Selskapsmeny kan kun bestilles hvis hele selskapet ønsker dette. Send bestilling til gamlemajor@resthon.no senest 5 arbeidsdager før besøk, med allergier. Hvis bestillingen sendes senere enn det, må selskapet holde seg til A La Carte-menyen.

Sharing menu can only be ordered if the whole group wants this. Send order to gamlemajor@resthon.no no later than 5 working days before the visit, with allergies. If the order is sent later, the company must stick to the A La Carte menu.

3-RETTERS MENY

3 COURSE MENU


FORRETT:
Grillet grønn asparges med posjert vaktelegg og grønnløksskum.
Inneholder: egg

HOVEDRETT:
Svinekinn med knallselleripuré, bakte gulrøtter, annapoteter og rødvinsaus.
Inneholder: laktose, gluten

Eller

Uer servert med en grønnsaksstuing og en ovnsbakt polenta.​
Inneholder: fisk, selleri

DESSERT:
Ostekake
Inneholder: melk, hvete, egg


APPETIZER:
Grilled green asparagus with poached quail egg and green onion mousse.
Contains: eggs


MAIN COURSE:
Pork cheek with celeriac puree, baked carrots, Pommes Anna and red wine sauce.
Contains: lactose, gluten

Or

Redfish served with a vegetable stew and an oven-baked polenta.​
Contains: fish, celery


DESSERT:
Cheesecake
Contains: wheat, milk, eggs


3 retter: 695,-

2 retter (hovedrett & dessert): 495,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Bordreservasjon

Lunsj, middag eller afterwork?

Reserver bord her