Restauranten

Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Vi serverer blåskjell på vinteren når skjellene er på sitt beste. I september duker vi opp til fårikål og fårikållag. Rakfisk pryder menyen i november. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips. Vi serverer vår på den klassiske måten, med frityrstekt torsk, frityrstekte poteter og remulade, digg in!

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste ølanbefalingene til din rett.

Småretter

Starters

FRITERT BLOMKÅL

FRIED CAULIFLOWER

Fritert blomkål i øltempura, serveres med husets yogurtdressing.

Fried cauliflower covered in beer tempura batter and served with yogurt dressing.

H, M

W, M

119,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i sursøt chipotle glaze, selleri og blåmuggostdipp.

Chicken wings in sweet and sour chipotle glaze, celery and blue cheese dip.

M, SEL

M, C

159,-

RIBBE SMØRREBRØD

PORK BELLY ON RYE BREAD

Ribbe på rugbrød med rødkål, eple, sylteagurk, karse og dijonnaise.

Served with red cabbage, apple, pickles, cress and dijonaise.

E, H, R, SN

E, W, R, MU

179,-

RAKFISK

TRADITIONAL NORWEGIAN CURED CHAR

Rakfisk med lettsyltet beter, fersk rødløk, Røros rømme og potetlefse.

Served with pickled beetroots, red onion, Røros rømme and potato flatbread.

F, H, M

F, W, M

189,-

Hovedretter

Main Courses

PINNEKJØTT

LAMB RIBS

Urøkt pinnekjøtt og vossakorv, serveres med kålrabistappe, sjy og sauterte mandelpoteter.

Traditional Norwegian salted, dried and steamed lamb ribs and Voss sausage. Served with mashed swede, broth and sauteed almond potatoes.

M

M

475,-

JULETALLERKEN

THE CHRISTMAS PLATE

Sprøstekt ribbe, medisterkaker og medisterpølser, rødkål, svisker, epler, ribbesjy og sauterte mandelpoteter.

Crispy pork belly, pork patties and sausage, served with braised red cabbage, prunes, baked apple, gravy and sauteed almond potatoes.

H, M, SN

W, M, MU

325,-

KVEITE

HALIBUT

Bakt kveitefilet med grønnkål, karamellisert jordskokkpuré, ristet gulrot, syltede sennepsfrø, brunet smør med hasselnøtter og sauterte mandelpoteter.

Baked halibut loin with kale, caramelized Jerusalem artichoke purée, roasted carrots, pickled mustard seeds, browned butter with hazelnuts and sauteed almond potatoes.

F, M, SN

F, M, MU

349,-

ANDEKONFIT

DUCK CONFIT

Konfitert andelår og langtidsbakt røkt sideflesk med mandelpotetpuré, glasert gulrot og puy linser og portvinssaus.

Duck confit and slow roasted smoked pork belly, with almond potato puree, glazed carrots, puy lentils and port wine sauce.

M, SU

M, SU

319,-

HONNING OG MISO AUBERGINE

HONEY AND MISO EGGPLANT

Bakt aubergine med honning, miso og soya, serveres med mandelpotetpuré, pastinakk, fennikel og sjalottløk.

Baked aubergine with honey, miso and soy, served with almond potato puree, parsnip, fennel, and shallots.

E, M, SE, S

E, M, SE, S

239,-

Burgere

Burgers

Alle våre burgere kommer med pommes frites ved siden og blir servert medium stekt.

All of our burgers comes with french fries and are served medium fried.

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Burger av shortrib med rå løk, karamellisert løk, cheddar, bacon, syltet agurk, dijonaise og pommes fries.

Short rib burger with cheddar, bacon, raw onion, caramelized onions, pickles, dijonaise and fries.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

JALAPENO BURGER

JALAPENO BURGER

Burger av shortrib med cheddar, pico de gallo, syltet jalapeno, syltet løk, spicy adobo mayo og pommes fries.

Short rib burger with cheddar, pico de gallo, pickled jalapenos, red onions, spicy adobo mayonnaise and fries.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

VEGETARBURGER

VEGETARIAN BURGER

Burger av svarte bønner med cheddar, tomat, rødløk, syltet rødløk, salat, dijonaise og pommes fries.

Black bean burger with cheddar, tomato, red onion, pickled red onions, lettuce, dijonaise and fries.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

FISH N CHIPS

FISH N CHIPS

Fritert hyse, dobbelpanert i tempura og panko, med mushy peas, syltet løk, friterte kapers, sitron, tartarsaus og pommes fries.

Deep fried double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon, tartar sauce and fries.

E, F, M, SN

E, F, M, MU

239,-

Extras

Extras

POMMES FRITES

POMMES FRITES

Pommes frites servert med aioli.

Fries served with aioli.

E, SN

E, MU

69,-

DIPP

DIPP

Aioli, chipotle, dijonnaise, tartar, blåmuggost.

Aioli, chipotle, dijonnaise, tartar, blue cheese.

20,-

BRØD

BREAD

Surdeigsbrød servert med smør.

Sourdough bread served with butter.

G, M

G, M

25,-

Dessert

Dessert

MULTEKREM

CLOUDBERRY CREAM

Multer i lettpisket krem med en skvett konjakk og krumkake.

Cloudberry cream with cognac and shortbread.

E, M

E, M

155,-

PEPPERKAKE-OSTEKAKE

GINGERBREAD CHEESECAKE

Pepperkake-ostekake med krem og bjørnebærkompott.

Gingerbread cheesecake with cream and blackberry compote.

BY, E, H, M

B, E, W, M

155,-

Lunsj

Lunch

Lunsj serveres hver dag mellom klokken 12:00 - 16:00.

Lunch is served daily between 12:00 - 16:00.

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Burger av shortrib med rå løk, karamellisert løk, cheddar, bacon, syltet agurk, dijonaise og pommes fries.

Short rib burger with cheddar, bacon, raw onion, caramelized onions, pickles, dijonaise and fries.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

JALAPENO BURGER

JALAPENO BURGER

Burger av shortrib med cheddar, pico de gallo, syltet jalapeno, syltet løk, spicy adobo mayo og pommes fries.

Short rib burger with cheddar, pico de gallo, pickled jalapenos, red onions, spicy adobo mayonnaise and fries.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

VEGETARBURGER

VEGETARIAN BURGER

Burger av svarte bønner med cheddar, tomat, rødløk, syltet rødløk, salat, dijonaise og pommes fries.

Black bean burger with cheddar, tomato, red onion, pickled red onions, lettuce, dijonaise and fries.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

FISH N CHIPS

FISH N CHIPS

Fritert hyse, dobbelpanert i tempura og panko, med mushy peas, syltet løk, friterte kapers, sitron, tartarsaus og pommes fries.

Deep fried double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon, tartar sauce and fries.

E, F, M, SN

E, F, M, MU

239,-

FRITERT BLOMKÅL

FRIED CAULIFLOWER

Fritert blomkål i øltempura, serveres med husets yogurtdressing.

Fried cauliflower covered in beer tempura batter and served with yogurt dressing.

H, M

W, M

119,-

RIBBE SMØRREBRØD

PORK BELLY ON RYE BREAD

Ribbe på rugbrød med rødkål, eple, sylteagurk, karse og dijonnaise.

Served with red cabbage, apple, pickles, cress and dijonaise.

E, H, R, SN

E, W, R, MU

179,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i sursøt chipotle glaze, selleri og blåmuggostdipp.

Chicken wings in sweet and sour chipotle glaze, celery and blue cheese dip.

M, SEL

M, C

159,-

RAKFISK

TRADITIONAL NORWEGIAN CURED CHAR

Rakfisk med lettsyltet beter, fersk rødløk, Røros rømme og potetlefse.

Served with pickled beetroots, red onion, Røros rømme and potato flatbread.

F, H, M

F, W, M

189,-

Julemeny

Xmas menu

3-RETTERS

3-COURSES


FORRETT
Romflamberte kamskjell med
sjalottløk og kapers.
Allergener: skalldyr

HOVEDRETT
Ølbraissert lammelår med karamelisert jordskokkpure, gulrot, bakt stjerneløk, konfiterte amandine poteter og rødvinssjy.
Allergener: melk, sulfitt

eller

Ovnsbakt lange med estragon, fennikel,
bakt stjerneløk, konfiterte amandine poteter
og kremet hvitvinssaus.
Allergener: fisk, melk, sulfitt

DESSERT
Pepperkake-ostekake med krem og bjørnebærkompott.
Allergener: melk, egg, hvete, bygg


APPETIZER
Rum flambéed scallops with
shallots and capers.
Allergies: shellfish

MAIN COURSE
Beer-braised leg of lamb with caramelized artichoke puree, carrot, baked star onion, confit Amandine potatoes and red wine sauce.
Allergies: milk, sulfite

or

Oven-baked linguine with tarragon, fennel,
baked star onion, confit Amandine potatoes
and creamy white wine sauce.
Allergies: fish, milk, sulfite

DESSERT
Gingerbread cheesecake with cream and a blackberry compôte.
Allergies: milk, eggs, wheat, barley

599,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Bordreservasjon

Lunsj, middag eller afterwooork?

Reserver bord her