burger og fries servert på bordet
burger og fries servert på bordet

Restauranten

Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips. Vi serverer vår på den klassiske måten, med frityrstekt torsk, frityrstekte poteter og remulade, digg in!

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

Småretter

Starters

bolle med salat illustrasjon

LØKRINGER

ONION RINGS

Fritert løkringer i øl tempura, serveres med bacon majones.

 Beer battered onion rings served with bacon mayonnaise.

BY, E, H, SN

B, E, W, MU

129,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i sur-søt chipotle glaze, stangselleri og blåmuggostdipp.

Chicken wings in a sweet & sour chipotle glaze. Served with celery and a blue cheese dip.

E, M, SEL, SN

E, M, C, MU

159,-

PASTA MED LAMMERAGU

PASTA WITH LAMB RAGU

Pasta med lammeragu, cherrytomater og parmesan.

Pasta with lamb ragu, cherry tomatoes and parmesan.

H, SEL, SU

W, C, SU

249,-

FRANSK LØKSUPPE

FRENCH ONION SOUP

Klassisk fransk løksuppe med surdeigs- og gruyere-toast.

Classic French onion soup with Gruyère toast.

H, M

W, M

249,-

CHEVRE SALAT

CHEVRE SALAD

Blandet salat med Chevre, saltbakte beter, sylta pære, surdeigskrutonger valnøtter, karse og syltet rødløk og honningvinaigrette.

Mixed salad with Chèvre, salt baked beetroots, pear, sourdough croutons, walnuts, cress, pickled red onions and a honey vinaigrette.

H, M, N, SN

W, M, N, MU

249,-

Hovedretter*

Main Courses*

hovedrett illustrasjon

*Følgende retter tilgjengelig til lunsj kun ved forhåndsbestilling. Vennligst send bestillingen 3 dager før til gamlemajor@resthon.no. | Rettene kan bestilles normalt fra kl. 16

*The following dishes are available for lunch only by pre-order. Please send the order 3 days before to gamlemajor@resthon.no. | The dishes can be ordered normally from kl. 16

COTTAGE PIE

COTTAGE PIE

Cottage pie servert med svin og storfe, gulrøtter, selleri, løk, erter og potetpuré.​

Cottage pie served with pork and beef, carrots, celery, onion, peas and mashed potatoes.

E, M, SEL

E, M, C

269,-

KVEITE

HALIBUT

Kveite med muslinger og rekesaus, romanesco broccoli, posjert grønnkål og potetpuré.​

Halibut with mussels and prawn sauce, romanesco broccoli, poached kale and potato purée.

F, M, SK

F, M, SH

389,-

OKSEKJAKE

BEEF STEAK

Oksekjake i rødvinssaus med karamelliserte gulrøtter, servert med potetpuré.

Beef steak in red wine sauce with caramelized carrots, served with potato purée.

M, SEL, SU

M, C, SU

369,-

UKENS RETT

DISH OF THE WEEK

Roasted pork belly served with mashed potatoes and chimichurri.

Roasted pork belly served with mashed potatoes and chimichurri.

M

M

279,-

Burger og fish & chips

Burger and fish & chips

burger illustrasjon

Alle våre burgere kan bestilles vegetarisk, bare spør servitøren! | Ekstra sulten? Bestill dobbel burger for ekstra 79,-

All of our burgers can be ordered as a vegetarian alternative, just ask your waiter! | Extra hungry? Order a double burger for an additional 79,-

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Burger av brisket med cheddar, bacon, rå løk, karamellisert løk, syltet agurk, dijon dijonnaise og pommes frites.

Brisket burger with cheddar, bacon, raw onion, caramelised onion, pickled cucumber, dijon dijonnaise and fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

SOPP BURGER

MUSHROOM BURGER

Burger av brisket med stekt Portobello sopp, karamellisert løk, salat og bacon majones.

Brisket burger with fried Portobello mushrooms, caramelised onions, salad and bacon mayonnaise.

E, H, SN

E, W, MU

269,-

SPICY BURGER

SPICY BURGER

Brisket burger med salat, stekt paprika, jalapeño relish, chipotlemajones og pommes frites.​

Brisket burger with salad, roasted peppers, jalapeño relish, chipotle mayo and fries.​

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

FISH N CHIPS

FISH N CHIPS

Fritert hyse, dobbelpanert i tempura og panko, med grov ertepure, syltet løk, friterte kapers, sitron og tartarsaus og pommes frites.

Deep fried, double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon and tartar sauce and fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

259,-

Extras

Extras

pommes frites illustrasjon

POMMES FRITES

POMMES FRITES

Pommes frites servert med aioli.

Fries served with aioli.

E, SN

E, MU

79,-

DIPP

DIPP

Aioli, Dijonnaise, Tartarsaus, Bacon majones, Chipotle-salsa og Blåmuggost.

Aioli, Dijonnaise, Tartar sauce, Bacon mayonnaise, Chipotle salsa, and Blue cheese.

E, M, SN

E, M, MU

25,-

BRØD

BREAD

Surdeigsbrød servert med smør.

Sourdough bread served with butter.

H, M

W, M

35,-

Dessert

Dessert

dessert illustasjon

SJOKOLADEFONDANT

CHOCOLATE FONDANT

servert med daddelkaramell.

served with date caramel.

E, H, M

E, W, M

179,-

HVIT SJOKOLADEMOUSSE

WHITE CHOCOLATE MOUSSE

servert med bringebær coulis.

served with raspberry coulis.

M

M

159,-

Selskapsmeny

Sharing menu

Selskapsmeny kan kun bestilles hvis hele selskapet ønsker dette. Send bestilling til gamlemajor@resthon.no senest 5 arbeidsdager før besøk, med allergier. Hvis bestillingen sendes senere enn det, må selskapet holde seg til A La Carte-menyen.

Sharing menu can only be ordered if the whole group wants this. Send order to gamlemajor@resthon.no no later than 5 working days before the visit, with allergies. If the order is sent later, the company must stick to the A La Carte menu.

3-RETTERS

3-COURSES

FORRETT:
Røkt rødbetetartar med reddik, brunet smør, rostete hasselnøtter og kremost.
Inneholder: melk, hasselnøtter

HOVEDRETT:
Velg mellom

Kveite med romanesco, spisskål, skalldyr- og blåskjellsaus og mandelpotetpurè.
Inneholder: fisk, skalldyr, bløtdyr, melk

Eller

Rødvinsbresert oksekjake, karamelliserte gulrøtter, rødvinssaus og mandelpotetpuré.
Kan serveres vegetarisk, med portobello sopp og vegetarisk rødvinssaus.
Inneholder: melk, sulfitt, selleri

Eller

Juletallerken
Sprøstekt ribbe, medisterkaker og medisterpølser, rødkål, svisker, epler, ribbesjy og sauterte mandelpoteter.
Inneholder: hvete, sennep, melk

DESSERT:
Hvit sjokolademousse med bringebær coulis.
Inneholder: melk, egg

APPETIZER:
Smoked beetroot tartare with radish, browned butter, roasted hazelnuts and cream cheese.
Contains: milk, hazelnuts

MAIN COURSE:
Choose between

Halibut with Romanesco, collard greens, shellfish and mussel sauce and almond potato purée.
Contains: fish, shellfish, molluscs, milk

Or

Red wine braised beef jock, caramelised carrots, red wine sauce and almond potato puree.
Can be served vegetarian, with portobello mushrooms and vegetarian red wine sauce.
Contains: milk, sulphite, celery

Or

The Christmas plate
Crispy ribs, medister cakes and medister sausages, red cabbage, prunes, apples, ribs and sauteed almond potatoes.
Contains: wheat, mustard, milk

DESSERT:
White chocolate mousse with raspberry coulis.
Contains: milk, egg

695,- / 2-retter med hovedrett & dessert 549,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Bordreservasjon

Lunsj, middag eller afterwork?

Reserver bord her