burger og fries servert på bordet
burger og fries servert på bordet

Restauranten

Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Vi serverer blåskjell på vinteren når skjellene er på sitt beste. I september duker vi opp til fårikål og fårikållag. Rakfisk pryder menyen i november. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips. Vi serverer vår på den klassiske måten, med frityrstekt torsk, frityrstekte poteter og remulade, digg in!

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

Småretter

Starters

bolle med salat illustrasjon

LØKRINGER

ONION RINGS

Fritert løkringer i øl tempura, serveres med bacon majones.

 Beer battered onion rings served with bacon mayonnaise.

BY, E, H, SN

B, E, W, MU

129,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i sur-søt chipotle glaze, stangselleri og blåmuggostdipp.

Chicken wings in a sweet & sour chipotle glaze. Served with celery and a blue cheese dip.

E, M, SEL, SN

E, M, C, MU

159,-

BIFFSMØRREBRØD

STEAK SANDWICH

Grillet flat iron steak på surdeigsbrød med salat, bakt løk og pepperrot majones.

Grilled Striploin steak served on sourdough bread with salad, baked onions and horseradish mayonnaise.

E, H, SN

E, W, MU

199,-

FRANSK LØKSUPPE

FRENCH ONION SOUP

Klassisk fransk løksuppe med surdeigs- og gruyere-toast.

Classic French onion soup with Gruyère toast.

H, M

W, M

249,-

CHEVRE SALAT

CHEVRE SALAD

Blandet salat med Chevre, saltbakte beter, sylta pære, surdeigskrutonger valnøtter, karse og syltet rødløk og honningvinaigrette.

Mixed salad with Chèvre, salt baked beetroots, pear, sourdough croutons, walnuts, cress, pickled red onions and a honey vinaigrette.

H, M, N, SN

W, M, N, MU

249,-

Hovedretter

Main Courses

hovedrett illustrasjon

BANGERS & MASH

BANGERS & MASH

Grillede pølser av fjell gris med mandelpotetstappe, øl sjy med løk og erter.

Grilled sausages made from Norwegian free-range pork. Served with mash potato, a beer & onion gravy and peas.

BY, H, M

B, W, M

269,-

KYLLING I RØDVINSAUS

CHICKEN IN RED WINE SAUCE

Ovnsbakt utbenet kyllinglår i rødvinssaus med karamelliserte gulrøtter servert med potetpuré.

Roasted chickenbreast in a red wine sauce. Served with caramelized carrots and mashed potato purée.

M, SU

M, SU

279,-

STEAK AND FRIES 

STEAK AND FRIES 

Grillet flat iron steak med cherry tomater, kremet soppsaus og pommes frites.

Grilled Striploin steak with cherry tomatoes, mushroom sauce and fries.

M, SN

M, MU

359,-

UKENS RETT

DISH OF THE WEEK

Se tavle eller spør din servitør etter vår sesong baserte ukens rett. Se tavle eller spør din servitør etter allergener.

Check the blackboard or ask your waiter for our weekly dish. Check the blackboard or ask your waiter for allergens.

,-

Burger og fish & chips

Burger and fish & chips

burger illustrasjon

Alle våre burgere kan bestilles vegetarisk bare spør servitøren!

All of our burgers can be ordered as a vegetarian alternative, just ask your waiter!

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Burger av brisket med cheddar, bacon, rå løk, karamellisert løk, syltet agurk OG dijonnaise. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with Cheddar, bacon, raw onions, caramelized onions, pickles and dijonnaise. Served with fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

BLUE CHEESEBURGER

BLUE CHEESEBURGER

Burger av brisket med blåmugg ost, karamellisert løk og coleslaw. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with blue cheese, caramelized onions and coleslaw. Served with fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

SHIITAKE BURGER

SHIITAKE BURGER

Burger av brisket med stekt shiitake sopp, karamellisert løk, salat og trøffel majones. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with pan fried Shiitake mushrooms, caramelized onions, salad and truffle mayonnaise. Served with fries.

E, H, SN

E, W, MU

269,-

FISH ‘N’ CHIPS

FISH 'N' CHIPS

Fritert hyse, dobbelpanert i tempura og panko, med grov ertepure, syltet løk, friterte kapers, sitron og tartarsaus. Serveres med pommes frites.

Deep fried, double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon and tartar sauce. Served with fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

259,-

Extras

Extras

pommes frites illustrasjon

POMMES FRITES

POMMES FRITES

Pommes frites servert med aioli.

Fries served with aioli.

E, SN

E, MU

79,-

DIPP

DIPP

Aioli, Dijonnaise, Tartarsaus, Bacon majones, Chipotle-salsa og Blåmuggost.

Aioli, Dijonnaise, Tartar sauce, Bacon mayonnaise, Chipotle salsa, and Blue cheese.

E, M, SN

E, M, MU

25,-

BRØD

BREAD

Surdeigsbrød servert med smør.

Sourdough bread served with butter.

H, M

W, M

35,-

Dessert

Dessert

dessert illustasjon

BASKISK OSTEKAKE

BASQUE CHEESECAKE 

Baskisk ostekake servert med hjemmelaget blåbær-iskrem.

Basque cheesecake served with homemade blueberry ice cream.

E, H, M

E, W, M

169,-

HJEMMELAGET IS

HOMEMADE ICE-CREAM

Spør servitøren for ukens smak av iskrem eller sorbet.

Ask your waiter for this week's ice cream or sorbet flavour.

1 kule 59,- / 2 kuler 99,-

Selskapsmeny

Sharing menu

Selskapsmeny kan kun bestilles hvis hele selskapet ønsker dette. Send bestilling til gamlemajor@resthon.no senest 3 arbeidsdager før besøk, med allergier.

Sharing menu can only be ordered if the whole group wants this. Send order to gamlemajor@resthon.no no later than 3 working days before the visit, with allergies.

3-RETTERS

3-COURSES

FORRETT:
Tartar av laks med avokado, saltbakte beter, ørretrogn og urteolje.
Allergener: fisk

HOVEDRETT:
Velg mellom

Langtidsbakt Svinenakke i mørk ale.

Eller

Lange Servert med grillet sikori, bakte poteter med kremet soppsaus.
Allergener: melk, sennep, (fisk)

DESSERT:
Ingefærpudding med søt whiskey dressing.
Allergener: melk, hvete, egg

APPETIZER:
Salmon tartare with avocado, salt-baked beets, trout roe and herb oil.
Allergies: fish

MAIN COURSE:
Choose between

Long-baked pork neck in dark ale.

Or

Lange Served with grilled chicory, baked potatoes with creamy mushroom sauce.
Allergies: milk, mustard, (fish)

DESSERT:
Ginger pudding with sweet whiskey dressing.
Allergies: milk, wheat, egg

695,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Bordreservasjon

Lunsj, middag eller afterwork?

Reserver bord her