burger og fries servert på bordet
burger og fries servert på bordet

Restauranten

Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips. Vi serverer vår på den klassiske måten, med frityrstekt torsk, frityrstekte poteter og remulade, digg in!

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

Småretter

Starters

bolle med salat illustrasjon

FRITERT BLOMKÅL

FRIED CAULIFLOWER

Blomkål fritert i øl-tempura, glasert i chipotle saus, serveres med blåmuggost dip.

Fried cauliflower covered in beer tempura batter, glazed in chipotle sauce and served with blue cheese dip.

BY, E, H, M, SN

B, E, W, M, MU

129,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i sur-søt chipotle glaze, stangselleri og blåmuggostdipp.

Chicken wings in a sweet & sour chipotle glaze. Served with celery and a blue cheese dip.

E, M, SEL, SN

E, M, C, MU

189,-

BIFF SANDWICH

BEEF SANDWICH

Grillet flat iron biff på surdeigsbrød, med salat, tomat, basilikum, chili og aioli.

Grilled flat iron beef on sourdough bread, with salad, tomato, basil, chili and aioli.

E, H

E, W

249,-

GAZPACHO

GAZPACHO

Kald spansk tomatsuppe med hvitløkskrutonger.

Cold Spanish tomato soup with garlic croutons.

H

W

159,-

CEASAR SALAT

CAESAR SALAD

Romano salat med Caesar dressing, grillet kylling, bacon, krutonger og parmesan.

Romaine lettuce with Ceasar dressing, grilled chicken, bacon, croutons and parmesan.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

249,-

Hovedretter*

Main Courses*

hovedrett illustrasjon

*Følgende retter tilgjengelig til lunsj kun ved forhåndsbestilling. Vennligst send bestillingen 3 dager før til gamlemajor@resthon.no. | Rettene kan bestilles normalt fra kl. 16

*The following dishes are available for lunch only by pre-order. Please send the order 3 days before to gamlemajor@resthon.no. | The dishes can be ordered normally from kl. 16

FLAT IRON BIFF

FLAT IRON BEEF

Grillet flat iron biff med brokkolini, bakte cherrytomater, dobbelfritert potet og chimichurri.

Grilled flat iron beef with broccolini, baked cherry tomatoes, double-fried potatoes and chimichurri.

389,-

ØRRET

TROUT

Grillet sjø-ørret med puré av fava bønner, bakte cherrytomater, asparges og chimichurri.

Grilled trout with fava bean purée, baked cherry tomatoes, asparagus and chimichurri.

F, M

F, M

349,-

BLÅSKJELL

MUSSELS

Blåskjell i hvitvin, tomat, chili, basilikum og hvitløk. Serveres med hvitløksbrød og aioli.

Mussles in white wine, tomato, chili, basil and garlic. Served with garlic bread and aioli.

H, SU

W, SU

289,-

UKENS RETT

DISH OF THE WEEK

Skagensmørrebrød med reker, ørret, salat, rogn, majones og dill.

Skagensmørrebrød with shrimp, trout, salad, roe, mayo and dill.

E, F, G, H, SN, SK

E, F, G, W, MU, SH

229,-

Burger og fish & chips

Burger and fish & chips

burger illustrasjon

Alle våre burgere kan bestilles vegetarisk, bare spør servitøren! | Ekstra sulten? Bestill dobbel burger for ekstra 79,-

All of our burgers can be ordered as a vegetarian alternative, just ask your waiter! | Extra hungry? Order a double burger for an additional 79,-

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Burger av brisket med cheddar, bacon, rå løk, karamellisert løk, syltet agurk, dijon dijonnaise og pommes frites.

Brisket burger with cheddar, bacon, raw onion, caramelised onion, pickled cucumber, dijon dijonnaise and fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

PICO DE GALLO BURGER

PICO DE GALLO BURGER

Brisket burger med salat, pico de gallo og jalapeño majones. Servers med pommes frites.

Brisket burger with salad, pico de gallo and jalapeño mayo. Served with fries.

E, H

E, W

269,-

BLUE CHEESE BURGER

BLUE CHEESE BURGER

Brisket burger med Roquefort, coleslaw. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with Roquefort cheese and coleslaw. Served with fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

FISH N CHIPS

FISH N CHIPS

Fritert hyse, dobbelpanert i tempura og panko, med grov ertepure, syltet løk, friterte kapers, sitron og tartarsaus og pommes frites.

Deep fried, double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon and tartar sauce and fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

259,-

Extras

Extras

pommes frites illustrasjon

POMMES FRITES

POMMES FRITES

Pommes frites servert med aioli.

Fries served with aioli.

E, SN

E, MU

79,-

DIPP

DIPP

Aioli, Dijonnaise, Tartarsaus, Bacon majones, Chipotle-salsa og Blåmuggost.

Aioli, Dijonnaise, Tartar sauce, Bacon mayonnaise, Chipotle salsa, and Blue cheese.

E, M, SN

E, M, MU

25,-

BRØD

BREAD

Surdeigsbrød servert med smør.

Sourdough bread served with butter.

H, M

W, M

35,-

Dessert

Dessert

dessert illustasjon

PISTACHIO FONDANT

PISTACHIO FONDANT

Hvit sjokoladefondant med pistasj​, serveres med bærcoulis.​

White chocolate fondant with pistachio, served with berry coulis.

E, H, M, N

E, W, M, N

179,-

Selskapsmeny

Sharing menu

Selskapsmeny kan kun bestilles hvis hele selskapet ønsker dette. Send bestilling til gamlemajor@resthon.no senest 5 arbeidsdager før besøk, med allergier. Hvis bestillingen sendes senere enn det, må selskapet holde seg til A La Carte-menyen.

Sharing menu can only be ordered if the whole group wants this. Send order to gamlemajor@resthon.no no later than 5 working days before the visit, with allergies. If the order is sent later, the company must stick to the A La Carte menu.

3-RETTERS MENY

3 COURSE MENU


FORRETT:
Grillet grønn asparges med posjert vaktelegg og grønnløksskum.
Inneholder: egg

HOVEDRETT:
Svinekinn med knallselleripuré, bakte gulrøtter, annapoteter og rødvinsaus.
Inneholder: laktose, gluten

Eller

Uer servert med en grønnsaksstuing og en ovnsbakt polenta.​
Inneholder: fisk, selleri

DESSERT:
Ostekake
Inneholder: melk, hvete, egg


APPETIZER:
Grilled green asparagus with poached quail egg and green onion mousse.
Contains: eggs


MAIN COURSE:
Pork cheek with celeriac puree, baked carrots, Pommes Anna and red wine sauce.
Contains: lactose, gluten

Or

Redfish served with a vegetable stew and an oven-baked polenta.​
Contains: fish, celery


DESSERT:
Cheesecake
Contains: wheat, milk, eggs


3 retter: 695,-

2 retter (hovedrett & dessert): 495,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Bordreservasjon

Lunsj, middag eller afterwork?

Reserver bord her