Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips.

Bilde av middagsbord med glass og mat.

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

  • Norsk
  • English

Matmeny

Småretter

Soppkroketter

149

Friterte soppkroketter servert med aioli og syltet løk.

EGHSEN

Kyllingvinger

189

Kyllingvinger i en søtsur chipotleglasur, servert med selleri og blåmuggostdipp.

MSEE

Rødbettartar

189

Saltbakt rødbettartar på surdeigsbrød med sennepsfrø, syltet sjalottløk, sylteagurk og pepperrotkrem.

GHMSEN

Chèvresalat

249

Blandet salat med fritert chèvre, syltet rødløk, grønne bønner, saltbakte rødbeter, pære, karamelliserte valnøtter og balsamicoeddik.

EGHMNVSEN

Gresskarsuppe

169

Kremet gresskarsuppe med gresskarkjerner, chiliolje og ristet rugbrød.

EGHMNVSEN

Hovedretter

Svineknoke

319

Tykke spareribs av bog fra Nyyyt med asiatisk glasur. Serveres med potetstappe og salat.

GHMSE

Cottage pie

289

Engelsk kjøttpai med oksebryst og ovnsbakte grønnsaker servert med en sidesalat.

EGHM

Lange

349

Pannestekt lange servert med potetmos, dampet grønnkål og hvitvin- og fløtesaus med hjerteskjell.

GBGHM

Bangers & Mash

279

Grillede pølser servert med potetmos og løksaus.

BFMSU

Burger og fish’n’chips

Alle våre burgere kan serveres vegetar og glutenfritt.

Majorens burger

289

Brisketburger fra Nyyyt med cheddar, bacon, rå løk, karamellisert løk, sylteagurk og dijonnaise. Serveres med pommes frites.

GHEMSEN

Blåmuggostburger

289

Brisketburger fra Nyyyt med karamelisert løk, roquefort og eplecoleslaw. Serveres med pommes frites.

EGHMSEN

Høstburger

289

Brisketburger fra Nyyyt med soppragu, brunost, tyttebærkompott og syltet rødløk. Serveres med pommes frites.

EGHMSEN

Fish n’chips

289

Frityrstekt dobbelpanert hyse med moste erter, syltet rødløk, stekt kapers, sitron og tartarsaus. Serveres med pommes frites.

FGHEMSEN

Extras

Pommes frites

98

Pommes frites servert med aioli.

EM

Dipp

25

Aioli, Tartarsaus, Dijonnaise, Chipotle-salsa og Blåmuggostdipp.

Ingen allergener i chipotlesalsa. Alle dips inneholder egg og sennep, blåmuggostdipp inneholder egg, melk og sennep.

EMSN

Brød

55

Surdeigsbrød servert med smør.

HM

Dessert

Sjokoladebrownie

149

Sjokoladebrownie laget av rug, toppet med hjemmelaget kirsebærkompott og en dæsj crème fraiche.

EGRM

3-retters julemeny

Velg en forrett, en hovedrett og en dessert. NB: Menyen gjelder fra den 27. oktober. Det er ikke mulig å bestille den før det.

3-retter med torsk/juletallerken 790,-
3-retter med pinnekjøtt 980,-

Forett – velg mellom:

Klassisk fransk løksuppe. Med ristet brød og gruyèreost.

GHM

Rakfisk servert med lompe, rødløk, syltete rødbeter og seterrømme.

FGHM

Hovedrett – velg mellom:

Pannestekt torsk. Servert med potetmos, dampet grønnkål, og en hvitvins- og fløtesaus med hjerteskjell.

BFMSU

Stekt ribbe, medisterpølse og medisterkaker med mandelpoteter, bresert rødkål og ribbesaus.

GHM

Pinnekjøtt med kålrotstappe, vossakorv, mandelpotet og pinnekjøttkraft.

M

Dessert – velg mellom:

Riskrem med kirsebærkompott og mandler.

MNMA

Sjokoladebrownie laget av rug. Toppet med hjemmelaget kirsebærkompott og en dæsj crème fraîche.

EGRM

Pinnekjøtt med kålrotstappe, vossakorv, mandelpotet og pinnekjøttkraft.

M

Selskapsmeny tre-retter*

*Kun ved forhåndsbestilling minst en uke i forveien og for minst ti personer.

3-retter 575,-

Forrett

Croquetter med spekeskinke og ostekrem. Serveres med salat.

EMGH

Hovedrett 

Konfitert liveche kyllinglår med potetpuré, aspargesbønner og ristet hvitløkssjy.

MSU

Dessert

Sjokoladepannacotta med bringebærkompott og pisket vaniljekrem.

M

Selskapsmeny Svineknoke*

*Minimum 15 personer. Må bestilles til hele selskapet senest syv dager før besøket.

350,- per person.

Hovedrett 

Hel svineknoke fra Nyyyt. Servert med surkål, glaserte gulrøtter, aspargesbønner, bakt eple, ovnsbakte poteter og ølsjyøl-sjy og grov sennep. Serveres med sidesalat.

GBSENM

ALLERGENER

BLØTDYR (B), BYGG (GB), EGG (E), FISK (F), HVETE(GH) MELK (M), SELLERI (SEL), SENNEP (SN), SOYA (S) SVOVELDIOKSID OG SULFITT (SU)