Burger og fries servert på bordet
Burger og fries servert på bordet

Restauranten

Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips. Vi serverer vår på den klassiske måten, med frityrstekt torsk, frityrstekte poteter og remulade, digg in!

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

Se vår smakfulle julemeny for 2024 under

Småretter

Starters

bolle med salat illustrasjon

Julemeny 2024

FRITERT BLOMKÅL

FRIED CAULIFLOWER

Fritert ølmøret blomkål, servert med aioli.

Fried beer battered cauliflower, served with aioli.

BY, E, H, SN

B, E, W, MU

129,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i en sursøt chipotle-glasur. Serveres med selleri og blåmuggostdip.

Chicken wings in a sweet & sour chipotle glaze. Served with celery and blue cheese dip.

E, M, SEL, SN

E, M, C, MU

189,-

RIBBESMØRREBRØD

PORK SANDWICH

Grillet tynnribbe av svin servert på rugbrød med rødkål, syltet agurk, dijonnaise og karse.

Grilled pork belly served on rye bread with red cabbage, pickled cucumber, dijonnaise and cress.   Contains: wheat, mustard, egg.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

RAKFISK

RAKFISK

Rakfisk servert med lefse, rødløk, syltete rødbeter og rømme.

Rakfisk served with flatbread, red onion, pickled beetroot and sour cream.

F, H, M

F, W, M

299,-

LØKSUPPE

ONION SOUP

Klassisk fransk løksuppe med ristet brød og gruyèreost.

Classic French onion with toasted bread and gruyere cheese.

H, M

W, M

229,-

CHEVRE SALAT

CHEVRE SALAD

Blandet salat med Chèvre, syltet rødløk, grønne bønner, saltbakte rødbeter, pære, karamelliserte valnøtter og balsamicoeddik.

Mixed salad with Chèvre, pickled onion, green beans, salt baked beetroots, pear, caramelized walnuts and balsamic vinaigrette.

H, M, N, SN

W, M, N, MU

298,-

Hovedretter

Main Courses

hovedrett illustrasjon

Julemeny 2024

SVINEKJAKE

PORK CHEEKS

Langtidskokt svinekjake servert med knallselleripuré, karamelliserte gulrøtter og rødvinssaus.

Slow cooked pork cheeks served with celeriac puree, caramelized carrots and red wine sauce.

H, M, SEL

W, M, C

389,-

KVEITE

HALIBUT

Pannestekt kveite servert med dampet blomkål, grillet brokkoli, jordskokkpuré servert med en tomat-blåskjellsaus.

Pan fried halibut served with steamed cauliflower, grilled broccoli, Jerusalem artichoke puree and a tomato and mussel sauce.

F, H, M, SK

F, W, M, SH

479,-

JULETALLERKEN

THE CHRISTMAS PLATE

Stekt ribbe servert med medisterpølse, medisterkaker, dampede poteter, rødkål og brun saus.

Roasted pork belly served with medister sausage, medister cakes, steamed potatoes, red cabbage and brown sauce.

H, M

W, M

425,-

PINNEKJØTT

LAMB RIBS

Pinnekjøtt servert med poteter, kålrotstappe, vossakorvpølse og pinnekjøttkraft.
Ekstra servering av pinnekjøtt / 129,-

Lamb ribs served with potatoes, root vegetable puree, vossakorv sausage and lamb stock.
Extra serving of lamb ribs / 129,-

M

M

598,-

UKENS RETT

DISH OF THE WEEK

Sjekk tavlen eller be servitøren din om vår ukensrett.

Check the blackboard or ask your waiter for our weekly dish.

,-

Burger og fish’n’chips

Burger and fish’n’chips

burger illustrasjon

Julemeny 2024! Alle våre burgere kan bestilles vegetarisk, bare spør servitøren! | Ekstra sulten? Bestill dobbel burger for ekstra 79,-

All of our burgers can be ordered as a vegetarian alternative, just ask your waiter! | Extra hungry? Order a double burger for an additional 79,-

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Brisket burger med cheddar, bacon , rå løk, karamellisert løk, sylteagurk og dijonnaise. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with Cheddar, bacon, raw onions, caramelized onions, pickles and dijonnaise. Served with fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

289,-

TRØFFELBURGER

TRUFFLE BURGER

Brisket burger med salad, grillet sopp og trøffelmayo. Serveres med pommes frites.

Brisket burger with salad, griled mushrooms and truffle mayo. Served with fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

289,-

FISKEBURGER

FISH BURGER

Frityrstekt, dobbeltpanert hyse med grøtaktige erter, syltet rødløk, stekt kapers, sitron, tartarsaus og pommes frites.

Deep fried double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon, tartar sauce and fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

289,-

FISH N CHIPS

FISH N CHIPS

Frityrstekt, dobbeltpanert hyse med grøtaktige erter, syltet rodløk, stekt kapers, sitron, tartarsaus og pommes frites.

Deep fried, double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon, tartar sauce and fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

279,-

Extras

Extras

pommes frites illustrasjon

Julemeny 2024

POMMES FRITES

POMMES FRITES

Pommes frites servert med aioli.

Fries served with aioli.

E, SN

E, MU

98,-

DIPP

DIPP

Aioli, Tartarsaus, Dijonnaise, Truffle majones, Chipotle-salsa og Blåmuggost dipp.

Aioli, Tartar sauce, Dijonnaise, Truffle mayo, Chipotle salsa, and Blue cheese dip.

E, M, SN

E, M, MU

25,-

BRØD

BREAD

Surdeigsbrød servert med smør.

Sourdough bread served with butter.

H, M

W, M

55,-

Dessert

Dessert

dessert illustasjon

Julemeny 2024

HVIT SJOKOLADE BROWNIE

WHITE CHOCOLATE BROWNIE

Hvit sjokolade brownie servert med mangosorbet.

White chocolate brownie served with a mango sorbet.

E, HV, M

E, O, M

179,-

STICKY TOFFEE PUDDING

STICKY TOFFEE PUDDING

Klebrig toffee pudding servert med pisket krem.

Sticky toffee pudding served with whipped cream.

E, H, M

E, W, M

159,-

Selskapsmeny

Sharing menu

Selskapsmeny kan kun bestilles hvis hele selskapet ønsker dette. Send bestilling til gamlemajor@resthon.no senest 5 arbeidsdager før besøk, med allergier. Hvis bestillingen sendes senere enn det, må selskapet holde seg til A La Carte-menyen.

Sharing menu can only be ordered if the whole group wants this. Send order to gamlemajor@resthon.no no later than 5 working days before the visit, with allergies. If the order is sent later, the company must stick to the A La Carte menu.

3 RETTERS MENY

3 COURSE MENU


FORRETT:
Grillet grønn asparges med posjert vaktelegg og grønnløksskum.
Inneholder: egg

HOVEDRETT:
Svinekinn med knallselleripuré, bakte gulrøtter, annapoteter og rødvinsaus.
Inneholder: laktose, gluten

Eller

Uer servert med en grønnsaksstuing og en ovnsbakt polenta.​
Inneholder: fisk, selleri

DESSERT:
Ostekake
Inneholder: melk, hvete, egg


APPETIZER:
Grilled green asparagus with poached quail egg and green onion mousse.
Contains: eggs


MAIN COURSE:
Pork cheek with celeriac puree, baked carrots, Pommes Anna and red wine sauce.
Contains: lactose, gluten

Or

Redfish served with a vegetable stew and an oven-baked polenta.​
Contains: fish, celery


DESSERT:
Cheesecake
Contains: wheat, milk, eggs


3 retter: 695,-

2 retter (hovedrett & dessert): 495,-

Selskapsmeny jul

Sharing menu Christmas

Velg 1 forrett, 1 hovedrett og 1 dessert

Choose one appetizer, one main course and one dessert

3 RETTERS JULEMENY

3 COURSE CHRISTMAS MENU


FORRETT:
Klassisk fransk løksuppe med ristet brød og gruyèreost.
Inneholder: hvete, melk

Eller

Rakfisk servert med lompe, rødløk, syltete rødbeter og seterrømme.
Inneholder: fisk, hvete, melk

HOVEDRETT:
Pannestekt kveite med blomkål, grillet brokkoli, jordskokkpuré mandelpoteter og tomatisert blåskjellsaus.
Inneholder: fisk, hvete, melk

Eller

Stekt ribbe, medisterpølse og medisterkaker med mandelpoteter, bresert rødkål og ribbesaus.
Inneholder: hvete, melk

Eller

Pinnekjøtt med kålrotstappe, vossakorv, mandelpotet og pinnekjøttkraft.
Inneholder: melk
1 servering

DESSERT:
Riskrem med kirsebærkompott og mandler.
Inneholder: melk, mandel

Eller

Sticky toffee pudding servert med pisket krem.
Inneholder: hvete, melk, egg


APPETIZER:
Classic French onion soup with toasted bread and Gruyère cheese.
Contains: wheat, milk

Or

Rakfisk served with loin, red onion, pickled beetroot and sour cream.
Contains: fish, wheat, milk

MAIN COURSE:
Pan-fried halibut with cauliflower, grilled broccoli, artichoke puree, almond potatoes and tomato-based mussel sauce.
Contains: fish, wheat, milk

Or

Fried ribs, medister sausage and meatrissoles with almond potatoes, braised red cabbage and rib sauce.
Contains: milk, wheat

Or

Stick meat with turnip paste, vossa sausage, almond potato and stick meat stock.
Contains: milk
1 serving

DESSERT:
Rice cream with cherry compote and almonds.
Contains: milk, almond

Or

Sticky toffee pudding served with whipped cream.
Contains: wheat, milk, eggs


3 retter med Kveite / Juletallerken: 790,-

3 retter med Pinnekjøtt: 980,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Bordreservasjon

Lunsj, middag eller afterwork?

Reserver bord her