burger og fries servert på bordet
burger og fries servert på bordet

Restauranten

Matentusiaster

På Den Gamle Major er vi matentusiaster. Vi er kjente for smakfulle retter, store som små, laget med de beste råvarer.

På menyen står tradisjonell gastropub mat laget med finesse. Vi bruker alltid de beste ingredienser og er opptatt av å lage mat med sesongens råvarer. Til jul er Den Gamle Major et soleklart valg av spisested for julebord. Både fordi vi har den beste julematen og er det perfekte sted for å fortsette festen. Til jul serverer vi juletallerken, ribbe og pinnekjøtt. På Den Gamle Major er vi viden kjent for våre saftige hamburgere som serveres året rundt. Ingenting slår smaken av en herlig nygrillet hamburger. Våre hamburger er laget av 100% norsk kjøtt og du blir garanter mett. Gå heller ikke glipp av vår råe og deilig tartar. Siden vi er en gastropub inspirert av England har vi selvsagt den klassisk engelske nasjonalretten på menyen; fish & chips. Ingenting måler seg med en real fish & chips. Vi serverer vår på den klassiske måten, med frityrstekt torsk, frityrstekte poteter og remulade, digg in!

God mat kombinert med øl

Mat og drikke er to komponenter som utfyller hverandre. På Den Gamle Major har vi et rikt utvalg av øl. Vi verdsetter øl og mat i kombinasjon, og er opptatt av at du skal få maksimalt ut av smakene fra begge verdener.

Våre servitører har god kjennskap og kunnskap som vi gladelig deler med deg, slik at du får de aller beste øl anbefalingene til din rett.

Småretter

Starters

bolle med salat illustrasjon

FRITERT BLOMKÅL

FRIED CAULIFLOWER

Blomkål fritert i øl-tempura, glasert i chipotle saus, serveres med blåmuggost dip.

Fried cauliflower covered in beer tempura batter, glazed in chipotle sauce and served with blue cheese dip.

BY, E, H, M, SN

B, E, W, M, MU

129,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Kyllingvinger i sur-søt chipotle glaze, stangselleri og blåmuggostdipp.

Chicken wings in a sweet & sour chipotle glaze. Served with celery and a blue cheese dip.

E, M, SEL, SN

E, M, C, MU

159,-

BIFF SANDWICH

BEEF SANDWICH

Grillet flat iron steak på surdeigsbrød, med grillet sjalottløksprøstekt løk, syltet agurk, salat og dijonnaise.

Grilled flat iron steak on sourdough bread, with grilled shallots, crispy fried onions, pickles, salad and dijonnaise.

E, H, SN

E, W, MU

249,-

BLOMKÅLSUPPE

CAULIFLOWER SOUP

Blomkålsuppe toppet med roquefort, sprø sjalottløk, rug-krutonger, valnøtter og gressløkolje.

Cauliflower soup topped with roquefort, crispy shallots, rye croutons, walnuts and chive oil.

H, M, N, R

W, M, N, R

209,-

SPRING SALAD

SPRING SALAD

Blandet salat med fersk chevre, med grillet sjalottløk, rug-krutonger, speket eggeplomme, salt baket bete, valnøtter, syltet rødløk og aprikos-vinegrett.

Mixed salad with fresh chevre, with grilled shallots, rye croutons, cured egg yolk, salty baked beetroot, walnuts, pickled red onion and apricot vinaigrette.

E, H, M, N, R, SN

E, W, M, N, R, MU

239,-

Hovedretter*

Main Courses*

hovedrett illustrasjon

*Følgende retter tilgjengelig til lunsj kun ved forhåndsbestilling. Vennligst send bestillingen 3 dager før til gamlemajor@resthon.no. | Rettene kan bestilles normalt fra kl. 16

*The following dishes are available for lunch only by pre-order. Please send the order 3 days before to gamlemajor@resthon.no. | The dishes can be ordered normally from kl. 16

SVINEKOTELETT

PORK CHOP

Svinekotelett servert med potetpuré, grønne bønner med chili, fritert salvie, cidersaus og gressløkolje.

Pork chop served with mashed potatoes, green beans with chilli, fried sage, cider sauce and chive oil.

H, M, SN

W, M, MU

349,-

ØRRET

TROUT

Pannestekt ørret servert med sauterte poteter med friske urter, rødbetpuré, blomkål og smørsaus med kapers.

Pan-fried trout served with sautéed potatoes with fresh herbs, beetroot puree, cauliflower and butter sauce with capers.

F, M

F, M

319,-

STEAK AND FRIES 

STEAK AND FRIES 

Grillet flat iron steak serves med pommes frites, bakte cherry tomater og grønn peppersaus.

Grilled flat iron steak served with fries, baked cherry tomatoes and green pepper sauce.

M

M

389,-

UKENS RETT

DISH OF THE WEEK

Fiskesuppe med laks, kveite, blomkål, gulrøtter og koriander.

Fish soup with salmon, halibut, cauliflower, carrots and coriander.

F, G, M, SU

F, G, M, SU

199,-

Burger og fish & chips

Burger and fish & chips

burger illustrasjon

Alle våre burgere kan bestilles vegetarisk, bare spør servitøren! | Ekstra sulten? Bestill dobbel burger for ekstra 79,-

All of our burgers can be ordered as a vegetarian alternative, just ask your waiter! | Extra hungry? Order a double burger for an additional 79,-

MAJORENS BURGER

MAJORENS BURGER

Burger av brisket med cheddar, bacon, rå løk, karamellisert løk, syltet agurk, dijon dijonnaise og pommes frites.

Brisket burger with cheddar, bacon, raw onion, caramelised onion, pickled cucumber, dijon dijonnaise and fries.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

CHEVRE BURGER

CHEVRE BURGER

Burger av brisket med grillet sjalottløk, Chevreost, aprikoschutney og pommes frites.

Brisket burger with grilled shallots, Chevre cheese, apricot chutney and fries.

E, H

E, W

269,-

SPICY BURGER

SPICY BURGER

Brisket burger med salat, stekt paprika, jalapeño relish, chipotlemajones og pommes frites.​

Brisket burger with salad, roasted peppers, jalapeño relish, chipotle mayo and fries.​

E, H, M, SN

E, W, M, MU

269,-

FISH N CHIPS

FISH N CHIPS

Fritert hyse, dobbelpanert i tempura og panko, med grov ertepure, syltet løk, friterte kapers, sitron og tartarsaus og pommes frites.

Deep fried, double breaded haddock with mushy peas, pickled red onions, fried capers, lemon and tartar sauce and fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

259,-

Extras

Extras

pommes frites illustrasjon

POMMES FRITES

POMMES FRITES

Pommes frites servert med aioli.

Fries served with aioli.

E, SN

E, MU

79,-

DIPP

DIPP

Aioli, Dijonnaise, Tartarsaus, Bacon majones, Chipotle-salsa og Blåmuggost.

Aioli, Dijonnaise, Tartar sauce, Bacon mayonnaise, Chipotle salsa, and Blue cheese.

E, M, SN

E, M, MU

25,-

BRØD

BREAD

Surdeigsbrød servert med smør.

Sourdough bread served with butter.

H, M

W, M

35,-

Dessert

Dessert

dessert illustasjon

PISTACHIO FONDANT

PISTACHIO FONDANT

Hvit sjokoladefondant med pistasj​, serveres med bærcoulis.​

White chocolate fondant with pistachio, served with berry coulis.

E, H, M, N

E, W, M, N

179,-

Selskapsmeny

Sharing menu

Selskapsmeny kan kun bestilles hvis hele selskapet ønsker dette. Send bestilling til gamlemajor@resthon.no senest 5 arbeidsdager før besøk, med allergier. Hvis bestillingen sendes senere enn det, må selskapet holde seg til A La Carte-menyen.

Sharing menu can only be ordered if the whole group wants this. Send order to gamlemajor@resthon.no no later than 5 working days before the visit, with allergies. If the order is sent later, the company must stick to the A La Carte menu.

3-RETTERS MENY

3 COURSE MENU


FORRETT:
Grillet grønn asparges med posjert vaktelegg og grønnløksskum.
Inneholder: egg

HOVEDRETT:
Svinekinn med knallselleripuré, bakte gulrøtter, annapoteter og rødvinsaus.
Inneholder: laktose, gluten

Eller

Uer servert med en grønnsaksstuing og en ovnsbakt polenta.​
Inneholder: fisk, selleri

DESSERT:
Ostekake
Inneholder: melk, hvete, egg


APPETIZER:
Grilled green asparagus with poached quail egg and green onion mousse.
Contains: eggs


MAIN COURSE:
Pork cheek with celeriac puree, baked carrots, Pommes Anna and red wine sauce.
Contains: lactose, gluten

Or

Redfish served with a vegetable stew and an oven-baked polenta.​
Contains: fish, celery


DESSERT:
Cheesecake
Contains: wheat, milk, eggs


3 retter: 695,-

2 retter (hovedrett & dessert): 495,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Bordreservasjon

Lunsj, middag eller afterwork?

Reserver bord her